Rokende dynamo

Bespreek je elektrische problemen hier

Rokende dynamo

Berichtdoor chris1144 » 05 Aug 2016, 19:39

Gisteren wou ik de crx nog weer even starten aangezien deze tijdelijk even verplaatst moest worden.

Echter na +-30 sec stationair lopen, begon de dynamo heel erg hard te roken. Direct de motor weer uit gezet, en inderdaad de dynamo was gloeiend heet. Vervolgens toen maar de spanning van de riem afgehaald. De dynamo draait nog voor de rest heel soepel, en heeft ook geen speling.

Vervolgens toen alles weer terug geplaatst en alle elektrische gebruikers uit gezet. Toen nog weer een keer gestart, deze keer begon de dynamo niet meer te roken. En de dynamo werd ook niet meer belachelijk warm.

Vervolgens de Laadspanning gemeten en deze zit opzich netjes rond de 14/15 volt.

Het is wel een tijdje geleden dat ik hem gestart heb, de accu zou dus best leeg kunnen zijn. Of is dan de dynamo toch stervende als deze begint te roken bij een lage accu spanning ?
Wat je ook doet, zorg altijd dat je de drie T's bij je hebt, dan kun je je altijd redden....
Tyraps, Tape en Telefoon

Honda Civic Aerodeck, Vesuvius rood, D14Z4 > D14A4
Honda CRX 1 Gen, Rood, D16A1 ZC1

Gebruikers-avatar
chris1144
HCN Regular
HCN Regular
 
Berichten: 590
Geregistreerd:
21 Sep 2014, 17:51
Woonplaats:
Almelo

Re: Rokende dynamo

Berichtdoor Mark » 05 Aug 2016, 21:32

Als je hem hard rond draait, hoor je het lager dan niet?
Uhhhm ja wat zou ik hier kunnen zetten? of zal ik br33z3r taal neer zetten?

Mark
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 5567
Geregistreerd:
09 Mrt 2005, 18:37
Woonplaats:
den bosch

Re: Rokende dynamo

Berichtdoor chris1144 » 06 Aug 2016, 09:35

Het lager "suist" of ratelt inderdaad niet.
Wat je ook doet, zorg altijd dat je de drie T's bij je hebt, dan kun je je altijd redden....
Tyraps, Tape en Telefoon

Honda Civic Aerodeck, Vesuvius rood, D14Z4 > D14A4
Honda CRX 1 Gen, Rood, D16A1 ZC1

Gebruikers-avatar
chris1144
HCN Regular
HCN Regular
 
Berichten: 590
Geregistreerd:
21 Sep 2014, 17:51
Woonplaats:
Almelo

Re: Rokende dynamo

Berichtdoor Mark » 06 Aug 2016, 17:08

Dubieus, ik heb geen idee.
Anders zou ik zeggen dat die lager van die dynamo niet goed zou zijn, ik zou zeggen, houd het in de gaten.
Uhhhm ja wat zou ik hier kunnen zetten? of zal ik br33z3r taal neer zetten?

Mark
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 5567
Geregistreerd:
09 Mrt 2005, 18:37
Woonplaats:
den bosch

Re: Rokende dynamo

Berichtdoor kristo » 06 Aug 2016, 17:47

Mark schreef:Dubieus, ... houd het in de gaten


Afbeelding
[img]insert%20race%20car[/img]

Sway bars info topic

Gebruikers-avatar
kristo
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 3738
Geregistreerd:
11 Okt 2008, 21:33
Woonplaats:
Gent, Vlaanderen

Re: Rokende dynamo

Berichtdoor Mark » 06 Aug 2016, 19:00

hahahaha
Uhhhm ja wat zou ik hier kunnen zetten? of zal ik br33z3r taal neer zetten?

Mark
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 5567
Geregistreerd:
09 Mrt 2005, 18:37
Woonplaats:
den bosch

Re: Rokende dynamo

Berichtdoor chris1144 » 06 Aug 2016, 21:23

Oké in de gaten houden dan maar, ik ben er toen nog mee naar de Honda dealer heen en terug gereden. Eigenlijk zonder noemenswaardige waardige problemen.
Wat je ook doet, zorg altijd dat je de drie T's bij je hebt, dan kun je je altijd redden....
Tyraps, Tape en Telefoon

Honda Civic Aerodeck, Vesuvius rood, D14Z4 > D14A4
Honda CRX 1 Gen, Rood, D16A1 ZC1

Gebruikers-avatar
chris1144
HCN Regular
HCN Regular
 
Berichten: 590
Geregistreerd:
21 Sep 2014, 17:51
Woonplaats:
Almelo


Terug naar Elektrisch / Motormanagement



Wie is er online?
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten