mistlampen zonder kabelboom hulp met bedrading nodig.

Bespreek je elektrische problemen hier

mistlampen zonder kabelboom hulp met bedrading nodig.

Berichtdoor ThomBraam » 29 Sep 2015, 14:39

Okej ik heb al even zitten zoeken dat ten eerste.

Ik heb een setje mistlampen. en deze moeten even stroom hebben.
nou heb ik al zitten zoeken naar bedradingsschema e.d.
want ik heb er geen kabelboom bij.

heb wel een origineel relais kunnen vinden!

wie kan mij hierbij helpen.

Gebruikers-avatar
ThomBraam
HCN Regular
HCN Regular
 
Berichten: 127
Geregistreerd:
24 Jan 2015, 09:55
Woonplaats:
Leeuwarden

Re: mistlampen zonder kabelboom hulp met bedrading nodig.

Berichtdoor chris1144 » 29 Sep 2015, 21:33

Mocht je nou nog wel kabels kunnen vinden:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Wat je ook doet, zorg altijd dat je de drie T's bij je hebt, dan kun je je altijd redden....
Tyraps, Tape en Telefoon

Honda Civic Aerodeck, Vesuvius rood, D14Z4 > D14A4
Honda CRX 1 Gen, Rood, D16A1 ZC1

Gebruikers-avatar
chris1144
HCN Regular
HCN Regular
 
Berichten: 590
Geregistreerd:
21 Sep 2014, 17:51
Woonplaats:
Almelo

Re: mistlampen zonder kabelboom hulp met bedrading nodig.

Berichtdoor ThomBraam » 02 Okt 2015, 22:13

Die had ik ook gevonden. maar aangezien ik alleen het relais heb werd ik er verder ook niet heel veel wijzer van of ik denk gewoon te moeilijk.
electra is niet mijn sterkste punt zegmaar :P boutje moertje snap ik nog wel haha

Gebruikers-avatar
ThomBraam
HCN Regular
HCN Regular
 
Berichten: 127
Geregistreerd:
24 Jan 2015, 09:55
Woonplaats:
Leeuwarden

Re: mistlampen zonder kabelboom hulp met bedrading nodig.

Berichtdoor Bietelboer » 03 Okt 2015, 12:58

Als jij geen oem kabelboom hebt/wilt dan kun je het heel simpel oplossen door een paar draadjes te trekken met een schakelaar(en een relais dat alleen spanning geeft wanneer de lampen aan staan). geen ultra dunne draadjes gebruiken aub want dan fikt de boel uit :lol:

Gebruikers-avatar
Bietelboer
Webmaster
Webmaster
 
Berichten: 12673
Geregistreerd:
08 Mrt 2005, 21:36
Woonplaats:
D'burg

Re: mistlampen zonder kabelboom hulp met bedrading nodig.

Berichtdoor ThomBraam » 03 Okt 2015, 19:28

Nou heb ik een oem relais die eigenlijk tussen je lichtschakelaar hoort en de mistlampen. ik begin nu beetje te snappen hoe het werkt.
maar hoe zit het met met stroom die kan ik gewoon uit me zekeringskast pakken?

en de schakelaar hoe bescherm ik die dat die beste hoeveelheden stroom moet doorgeven. heb een gewone wipschakelaar bij ferwerda weg mijn runninglights werken daar ook probleemloos op. of zijn de mistlampen anders vanwege de hoeveelheid stroom?

Gebruikers-avatar
ThomBraam
HCN Regular
HCN Regular
 
Berichten: 127
Geregistreerd:
24 Jan 2015, 09:55
Woonplaats:
Leeuwarden

Re: mistlampen zonder kabelboom hulp met bedrading nodig.

Berichtdoor dutchstyler » 03 Okt 2015, 22:54

Volgens mij kan je de stroom uit de zekeringkast halen. Volgens mij zit het bij de meeste ook gewoon bij hun gewone licht. Moet je misschien wel je zekering 1 stap verhogen.
De runninglights zullen wel led zijn en de mistlampen halogeen. Dat scheelt dus nogal. Weet niet wat voor schakelaar je hebt, maar meestal staat er bij de beschrijving wel hoeveel ampere deze max mag schakelen.

dutchstyler
HCN Newbie
HCN Newbie
 
Berichten: 58
Geregistreerd:
12 Jul 2014, 17:49
Woonplaats:
W'veen

Re: mistlampen zonder kabelboom hulp met bedrading nodig.

Berichtdoor ThomBraam » 04 Okt 2015, 08:32

Ik heb deze wipschakelaar:
http://www.kramp.com/shop-nl/nl/815532/588445/93452/6EG001567041+Wisselschakelaar

ben niet goed met rekenen in stroom enzo. Maar als het goed is, is het 110 watt (2x55watt) delen door het voltage, dus dan zit je op iets meer dan 9A

en de schakelaar gaat tot 5A. is dit dan een goede conclusie dat deze schakelaar het op zichzelf niet gaat trekken en zou ik er nog wat aan kunnen doen dan de amperes naar beneden gaan of maakt het nog uit of ik de mistlampen nog serie of parallel schakel?

bedankt voor de hulp (Y)

Gebruikers-avatar
ThomBraam
HCN Regular
HCN Regular
 
Berichten: 127
Geregistreerd:
24 Jan 2015, 09:55
Woonplaats:
Leeuwarden

Re: mistlampen zonder kabelboom hulp met bedrading nodig.

Berichtdoor Nasty » 04 Okt 2015, 09:01

In plaats van nu te kloten en draden te trekken waar je maar de helft van begrijpt, en zo de kabelboom van de auto half om zeep te helpen... Koop bij showoff een setje replica's ek-mistlichten. Deze komen met oem-look schakelaar, kabelboom, relais, mistlichten en handleiding.

Je sluit de kabelboom, schakelaar en relais aan aan je bestaande mistlichten. En verkoop dan je nieuwe mistlichten voor pakweg €60.

Je hebt dan mistlichten die perfect hun werk doen zoals het moet met een goeie en mooie schakelaar.

No offence maatje, maar heb dit ook ooit gedaan op jouw manier in mijn ek. Nadien krijg je een warboel van kabels waar je niks meer van begrijpt, en is ook erg fraai voor de volgende eigenaar van je auto. Na een jaar heb ik gewoon een nieuwe interieur kabelboom gestoken uit frustratie.

Niet slecht bedoeld, gewoon een goede tip ;)
* 1995 (MA9) Honda Civic 1.5 vtec-e *totalled*
* 1997 (EJ9) Honda Civic 1.4i *verkocht*
* 2003 (EP2) Honda Civic 1.6i 30th anniversary *verkocht*
* 2007 (CL7) Honda Accord 2.0 Executive *verkocht*
* 2010 (AR2) Toyota Verso 1.6 *current*
* 2014 (CBR) Honda CBR125R *current*

Gebruikers-avatar
Nasty
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 2278
Geregistreerd:
20 Jan 2007, 09:31
Woonplaats:
België

Re: mistlampen zonder kabelboom hulp met bedrading nodig.

Berichtdoor ThomBraam » 04 Okt 2015, 17:36

Haha jaa ik snap je hoor!

maar het is gelukt met een oem relais die all4honda nog op voorraad had toevallig.
ik heb hem met een constante plus uit me zekeringskast geschakeld op het relais.
een draad van mijn accu naar het relais met een 15A zekering ertussen (aangezien de lampen iets meer dan 9A trekken lijkt me dit voldoende)
en de schakelaar heeft gewoon 12V van me zekeringkast maar is alleen om het relais te schakelen.
alles is netjes gelabeld en weg gewerkt en compleet geisoleerd en werkend.

bedankt voor de hulp in elk geval ;) zonder relais is het niet te doen! maar met een beetje hulp links rechts en midden kom je een heel eind :like:

foto volgt en komt ook in mijn wie is wie te staan!

Gebruikers-avatar
ThomBraam
HCN Regular
HCN Regular
 
Berichten: 127
Geregistreerd:
24 Jan 2015, 09:55
Woonplaats:
Leeuwarden

Re: mistlampen zonder kabelboom hulp met bedrading nodig.

Berichtdoor dutchstyler » 06 Okt 2015, 20:38

:like: goed om te lezen dat het is gelukt.
Wacht met smart op de foto

dutchstyler
HCN Newbie
HCN Newbie
 
Berichten: 58
Geregistreerd:
12 Jul 2014, 17:49
Woonplaats:
W'veen

Re: mistlampen zonder kabelboom hulp met bedrading nodig.

Berichtdoor ThomBraam » 07 Okt 2015, 21:09

Afbeelding

Afbeelding

Zoals beloofd de foto's ik ben er blij mee en het staat wel baas al zeg ik het zelf :cheesygrin:

Gebruikers-avatar
ThomBraam
HCN Regular
HCN Regular
 
Berichten: 127
Geregistreerd:
24 Jan 2015, 09:55
Woonplaats:
Leeuwarden

Re: mistlampen zonder kabelboom hulp met bedrading nodig.

Berichtdoor Error » 08 Okt 2015, 07:46

fijn strooilicht :?
Ziet er wel goed uit. maar je mag ze toch nooit aan ongeveer :roll:

Error
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 5252
Geregistreerd:
21 Mrt 2008, 14:43
Woonplaats:
Regio Rotterdam


Terug naar Elektrisch / Motormanagement



Wie is er online?
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten